
ITALIENSKE, ØKOLOGISKE MARMELADER OG TOMATPRODUKTER
Azienda Agricola Prunotto Mariangela, som ligger i Alba i den italienske Piemonte-regionen, er kjent for sine fremragende viner og trøfler. Regionens unike mikroklima er ideelt for dyrking av et mangfold av produkter, inkludert frukt og grønnsaker, noe som bidrar til Piemontes rike landbruksarv.
DET DYRKENDE FAMILIEFORETAKET
Prunotto ble grunnlagt for over 100 år siden, som et familieforetak som dyrket og solgte fersk frukt og grønnsaker fra sin egen produksjon.
I dag består Prunottos sortiment av en mengde økologiske tomat- og fruktprodukter, som er konservert på glass eller bokser.
Produksjonen har vært økologisk siden 1995. Det var da de begynte å preparere sine egne fukter og grønnsaker og foretaket fikk et nytt navn etter Mariangela Prunotto, som var fruktbondens datter. Per i dag så er Mariangelas mann og to sønner også med i foretaket.
MARMELADER MED GAMLE ITALIENSKE ANER
Selv om familien Prunotto har dyrket frukt og grønnsaker i mange år så savnet de erfaring med å preparere dem. De satte i gang med å granske gamle oppskrifter som i lange tider har vært anvendt i det italienske landkjøkkenet. Det innebar å koke frukten i en gryte og tilsette sukker, akkurat som før i tiden.
Prunotto bruker i dag 150-200 gram frukt for å produsere 100 gram ferdig marmelade, og det tilsettes verken vann eller pektin.
PLUKKING OG PREPAERERING INNEN 24 TIMER
Prunotto jobber fortsatt håndverksmessig ved å nøye velge ut og behandle frukt og grønnsaker, og ingen tilsetningsstoffer blir noen gang tilsatt. All frukt og grønnsaker plukkes, samles, vaskes og tilberedes innen 24 timer og produksjonen skjer samtidig med innhøsting. Den naturlige prosessen gjør at smaken av ingrediensene virkelig kommer frem og minner om den tradisjonelle og rene smaken som en gang fantes.
SØTERE TOMATER ENN I SYDITALIA
Prunottos tomatprodukter har en helt unik smak sammenlignet med andre tomatprodukter som finnes i Sør-Italia, hvor grønnsaksdyrkingen påvirkes av bl.a. havets vinner. Piemonte ligger langt fra havet og derfor er tomatene her søtere og mindre salte på smak enn de fra Sør-Italia.