
EN HÅNDLAGET PRISVINNER
Brie de Meaux er den originale og klassiske Brie-osten laget like utenfor Paris på Île-de-France. Dongé-familien gjør en av de absolutt beste og selvfølgelig finner du denne i vårt sortiment, sammen med en fantastisk Coulommiers.
PRISVINNER FRA ET FAMILIEMEIERI
I 1930 startet Etienne Dongé sitt lille familiemeieri i Triconville like vest for Paris for å lage tradisjonell upasteurisert Brie de Meaux. Tre generasjoner senere fortsetter Jean-Michel og Luc Dongé å føre familietradisjonen videre og er i dag en av seks produsenter som lager tradisjonell Brie de Meaux. Mange eksperter hevder at de gjør det beste – siden 2000 har de vunnet Médaille d’Or, vanligvis en gang i livet, ikke mindre enn 10 ganger! I tillegg ble Fromagerie Dongé tildelt gullmedaljen 2014 fra Confrérie de Brie de Meaux, de absolutt fremste ekspertene på Brie de Meaux
PRODUKSJON ETTER GAMLE TRADISJONER
Dongé lager fortsatt sin Brie etter gamle tradisjonelle metoder – de skjærer ostemassen for hånd, og også for hånd, skjeer ostemassen forsiktig inn i formene der mysen renner ned på halmmatter. Etter åtte ukers lagring er den moden og klar til å spises, med en fyldig nøtteaktig smak med tydelige toner av blant annet sopp og trøffel, og en herlig kremet og fløyelsmyk konsistens.
KJENT FOR SIN FINJUSTERTE OG SUBTILE SMAK
Det går med 25 liter upasteurisert kumelk for å lage en Brie de Meaux på ca 3 kg, som så får renne av seg i tre dager før den lagres i minst fire uker. Den skiller seg fra Frankrikes andre kjente Brie (de Melun) ved at Brie de Meaux har mindre syre og en mer raffinert og subtil smak, mens Brie de Melun er mer robust, kantete og kraftig.