Monte Enebro er en unik, håndlaget ost som produseres i byen Avila, 10 mil vest for Madrid, Spania. Denne berømte osten er laget av pasteurisert geitemelk og deretter påført blåmugg (Penicillium Roqueforti), for så å bli modnet i grotter i ca. 21 dager. Monte Enebro har flere ganger vunnet priser for sin utsøkte smak og sitt spesielle utseende. I 2009 vant den gullmedalje som verdens beste ost i World Cheese Awards.
Monte Enebro 1,5kg
Monte Enebro er en ost med en kompleks smak, som oppleves som fyldig, rik og litt syrlig. Mye av smaken ligger i skorpen, så den bør få lov å sitte på. Osten har et karakteristisk utseende med en mørkgrå overflate og en kritthvit ostemasse som er myk og kremet. Etter hvert som osten modnes blir den fastere og mer intens i smaken.
Produktnummer: E256
Kategorier: Consorcio Los Quesos, Ferskost, Ost
Stikkord: 1. Geit, 2. Kjølevare, 4. Spania
per kg
Produktnummer: E256
Beskrivelse
Fakta
Fakta
Nettovekt | 1.5 kg |
---|---|
Produktnr | E256 |
Oppbevares på kjøl | Ja |
Ingredienser og allergener
Ingredienser og allergener
Ingredienser | Pasteuriseret geitemelk, kalsiumklorid, melkesyrekultur, penicilium roqueforti, animalsk osteløpe, salt |
---|---|
Allergenser | Melk, spor av egg |
Næringsinnhold
Næringsinnhold
Næringsstoff | Mengde (per 100 g) |
---|---|
Energi | 1560 kJ / 377 kCal |
Fett | 33.4 g |
Hvorav mettede fettsyrer | 24.03 g |
Karbohydrater | 0.33 g |
Hvorav sukkerarter | 0.31 g |
Protein | 19.03 g |
Salt | 1.1 g |
Relaterte produkter
-
Morbier Elegance 6 kg
per kg -
Rulo di Cabra Caprillice 1kg
per kg -
Brillat Savarin 500gr
per stk -
Grana Padano 16+ 4kg
per kg -
Friskrevet Parmesanost 1kg
per kg -
Langres AOP 180g
per stk -
Mini-Brillat Savarin 200g
per stk -
Rød skivet Cheddar 50*20g
per kg -
Mahon semi-curado 2,4kg
per kg